Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теплопостачання

Вівторок, 12 жовтня 2021, 15:14

На Львівщині надзвичайна ситуація через відсутність газопостачання до бюджетних установ

теплопостачання

Наразі у області включені 23,4% пунктів обліку природного газу у бюджетних установах.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 11 жовтня, обласна комісія ТЕБ і НС на своєму позачерговому засіданні визнала надзвичайною ситуацію із відсутністю газопостачання бюджетних установ.

Як повідомив керівник департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдан Кейван, за інформацією ПАТ "Львівгаз", сьогодні на території Львівщини працює 825 бюджетних установ, які споживають природний газ для власних потреб. У цих установах є понад 4 тисячі пунктів обліку природного газу, з них на сьогодні включені лише 986, що складає 23,4%.

Це пов’язано з тим, що левова частка бюджетних установ, які використовують природний газ для опалення та гарячої води, на сьогодні не уклали договорів на постачання природного газу.

"Враховуючи тривалість проведених торгів в системі Прозоро та їх незавершення в частині визначення переможців, як через відсутність достатньої кількості учасників, так і через значні коливання ціни на газ, маємо таку складну ситуацію у бюджетній сфері" − повідомив Богдан Кейван.

Як зазначили в межах комісії ситуація з відсутністю опалення у бюджетних установах є небезпечною для здоров’я населення та збитками, які вона може спричинити. Так, в області знаходиться 14% об’єктів державного музейного фонду, порушення умов зберігання експонатів може призвести до знищення пам’яток.

Рішенням комісії ситуацію, що склалася у зв’язку із відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 років та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення області та завдала значних матеріальних збитків, визнали надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня.

Повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА подав до ДСНС, для прийняття остаточного рішення щодо визначення рівня надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, будинки і об’єкти теплопостачання Львова технічно готові до подачі опалення, а його запуск триватиме орієнтовно дві доби.

Додамо, жодна компанія не бере участь у закупівлях Кам'янка-Бузької міської ради, оскільки вартість газу зростає швидше, ніж триває процедура закупівлі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.