Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лісорозсадницький центр

Понеділок, 18 жовтня 2021, 15:41

На сіянці для селекційно-насіннєвого центру з бюджету Львівщини виділили два мільйони гривень

Лісорозсадницький центр

Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр за кошти обласного бюджету виростив мільйон штук сіянців.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Як заявив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Львівської облради Анатолій Дейнека під час засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, обласна цільова програма розвитку лісового господарства Львівської області на 2017-2021 роки виконана на 100%. 

"Обсяг фінансування програми розвитку лісового господарства у 2021 році – 2 млн грн. За ці кошти Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр виростив 1 млн штук сіянців сосни, дуба, ялиці, бука та інших дерев із закритою кореневою системою. Їх лісівники вже висаджують на лісокультурних ділянках Львівщини. Через деякий час ці сіянці стануть лісами" – наголосив Анатолій Дейнека.

За його словами, метою програми розвитку лісового господарства Львівської області на 2017-2021 роки є визначення основних напрямів збалансованого розвитку лісового господарства області, спрямованих на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій, охорону і захист лісів, їх раціональне використання та відтворення.

Нагадаємо, у вересні 2021 року у Брюховичах на базі ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" відкрили інноваційний лісорозсадницький комплекс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.