Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лісорозсадницький центр

П'ятниця, 17 вересня 2021, 12:17

У Брюховичах відкрили інноваційний лісорозсадницький комплекс

Лісорозсадницький центр

На базі ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" вирощуватимуть садивний матеріал із закритою кореневою системою.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 16 вересня, у Брюховичах на базі державного підприємства "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" відкрили перший в Україні інноваційний лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Роботи над створенням комплексу тривали впродовж кількох років. Ще у 2017 році лісівники Львівщини перейняли досвід колег з Латвії. Початкові потужності комплексу дають можливість вирощувати 3,5 млн сіянців.

"У нас з’явилася можливість вирощувати десятки мільйонів сіянців, які стануть лісом. Закрита коренева система гарантує приживлення посадженого матеріалу, потужну енергію росту молодих дерев та можливість садити ліс від весни до осені. Ми готові створювати мільйон гектарів нових лісів. Все стало можливим завдяки підтримці центральної, обласної та міської влади, а також підтримці шведської компанії ВСС, яка займається виробництвом новітнього обладнання для лісових розсадницьких центрів" − розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Львівської обласної ради Анатолій Дейнека.

Зазначимо, вартість проєкту зі створення лісорозсадницького комплексу у Брюховичах становить 89 млн грн. Проєкт реалізувала Львівська обласна рада та Львівська ОДА за підтримки Державного агентства лісових ресурсів та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

З обласного бюджету за останні 5 років виділили понад 50 млн грн, ще майже 11,5 млн грн − з міського бюджету Львівської МТГ.

Нагадаємо, у січні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради підтримала пропозицію профінансувати завершення робіт із створення лісового розсадника на базі Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру.

Додамо, торік Варіанти писали, що у Брюховичах створюють лісорозсадницький комплекс з вирощування садівного матеріалу із закритою кореневою системою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.