Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

велодоріжка

Четвер, 21 жовтня 2021, 13:24

Львівська облрада виділить майже два мільйони на будівництво велодоріжки у Карпатах

велодоріжка

Обласна рада планує дофінансувати будівництво велодоріжки в Карпатах на 1,9 мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму облради вирішила виділити з обласного бюджету додатково 1,9 млн грн на реалізацію проєкту регіонального розвитку "Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині".

Термін цього проєкту завершується у грудні 2021 року.

"Рішення сприятиме ефективному використанню коштів, зекономлених в результаті перевиконання обласного бюджету за 9 місяців. Ми зможемо завершити проєкт, який передбачає будівництво семикілометрової велодоріжки у гірській місцевості. Цей шлях пролягатиме через мости над річкою, від вокзалу у селищі Славське до села Волосянка" – зазначив депутат Львівської облради, голова комісії Іван Щурко.

Як розповіла начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака, цього року вздовж велодоріжки також встановлять металеві конструкції, як інтерактивну складову, а саме "Велоквест" для тих, хто подорожуватиме за цим маршрутом.

Під час виконання 11 завдань квесту, велосипедисти зможуть більше дізнатися про місцевість, отримати позитивний настрій і перевірити свою спритність та фізичну підготовку.

Нагадаємо, проєкт "Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині" фінансується з програми секторальної підтримки. З державного бюджету у 2019 році на будівництво велодоріжки було виділено близько 10 млн грн, з обласного бюджету в рамках "Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області" на початку 2021 року було передбачено 400 тис грн, а з бюджету Славської громади – понад 5 млн грн.

"У відсотковому значенні 70% виконання проєкту цього року профінансувала Славська громада, а 30% бюджет Львівської області" – додала Наталія Табака.

Остаточне рішення щодо внесення змін до обласної програми та виділення коштів депутати приймуть на засіданні сесії Львівської облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.