Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Протидія Булінгу

YMCA-lviv

Неділя, 24 жовтня 2021, 15:29

YMCA створила онлайн відеокурс для боротьби з булінгом для школярів

Протидія Булінгу

У 10 відеороликах наданий інструментарій для підлітків, як захищатись від булінгу та розвивати лідерські та комунікативні навички.

Про це повідомила координаторка проєкту Оксана Савчук.

YMCA реалізувала проєкт "Протидія булінгу", у рамках якого на платформі You Tube та Tik Tok розміщено 10 коротких відео, що поетапно містять важливу інформацію про те, що таке булінг, та як з ним боротись. Розповіді включають думки експертів, а також спираються на особистий досвід засновників проєкту, котрі натрапляли на факт цькування у школі.

Проєкт було створено на Лабораторії соціальних проєктів від YMCA торік  департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації в межах конкурсних проєктів Обласної програми "Молодь Львівщини" на 2021-2025 роки.

Відповідно до дослідження ЮНІСЕФ 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу; 24% дітей стали жертвами булінгу; 48% дітей нікому не розповідали про випадки булінгу; 44% школярів були спостерігачами булінгу, але ігнорували його, бо їм було страшно за себе; більшість дітей булять за те, що вони виглядають, говорять, думають не так, як інші діти.

До ідеї створення проєкту, а також наставниками та менторами його реалізації стали виконавча директорка МГО "YMCA Lviv", громадська діячка та тренер навчань Олександра Сорокопуд,  менеджер проєктів молодіжної організації "YMCA" Юрій Вовкогон та файндрайзерка "YMCA-Lviv" Ірина Вуйцик.

"У межах проєкту ми створили 10 коротких відеороликів, які містять поради для підлітків, як протидіяти булінгу. Відео буде цікавим також близьким дитині, котра потрапила під цькування однокласників, адже складно одразу зорієнтуватись куди бігти та до кого звертатись. Наші відео лаконічно пояснюють алгоритм дій, як вирішити конфлікт та попередити подальшу ескалацію конфлікту. Ролики  опубліковані на платформах You Tube та Tik Tok, що дасть можливість переглянути їх  кожному охочому та нагадати, що така проблема існує і їй треба протистояти, бо школа – це місце створення щасливих розумних дітей, а не страху бути інакшим", – каже координаторка проєкту Оксана Савчук.

До участі в проєкті було залучено експертів: юристку та журналістку Ірину Савчук, коуча, тренера з особистісного розвитку, громадську діячку та асистентку кафедри теорії та історії політичної науки ЛНУ імені Івана Франка Анну Сабару, психологиню та громадську діячку Юлія Лебединська, маркетологиню та громадську діячку Олеся Гуцук. І попри те, що про булінг зазвичай мовчать, нам наважилась прокоментувати свій досвід спостереження за цькуванням школярка Анна-Марія Кошлань. 

"Проєкт був створений на Лабораторії соціальних проєктів, і за ініціативи YMCA та докладеним зусиллям координаторок Анастасії Безпалової та Оксани Савчук був успішно реалізованим. Мета цього проєкту - це збільшити обізнаність серед школярів Львівщини про те, що їх насмішка може бути образливою для когось, що цьому явищу існує назва - булінг, і що закон регулює таку поведінку. Надалі ми сподіваємось на ріст толерантності у школі, та формуванню нового покоління особистостей, що поважає себе та особисті кордони своїх колег",– зазначила виконавча директорка YMCA,кандидатка політичних наук, громадська діячка та тренер навчань  Олександра Сорокопуд.

Посилання на список відтворення, у якому збережені всі відеоролики:

https://youtube.com/playlist?list=PLXJmQlFLql3ihzBe9E7QU0YHVBwbH201t

Усі відео можна переглянути за посиланнями нижче:

Відео 1: ЩО ТАКЕ БУЛІНГ? Поради протидії булінгу журналістки Оксани Савчук та психологині Юлії Лебединської https://youtu.be/6e_yZUXYCSg

Відео 2: Сила спостерігача: бачиш булінг - повідом!  https://youtu.be/pHKkIlWVMBw

Відео 3: Перечекати знущання під час булінгу - не можна! Чи можна перечекати знущання, якщо тебе булять? https://youtu.be/amt_vqf7xU0

Відео 4: Антибулінг: чому так важливо прийняти себе? https://youtu.be/P6YSyBT8vYU

Відео 5: Відсутність протидії булінгу викликає звикання, або чому булер очікує вашої реакцію на його кривду.

https://youtu.be/V8yrVlnBevo

Відео 6: Чи варто повідомляти у соцмережах, що тебе булять?

https://youtu.be/V8yrVlnBevo

Відео 7: Карається законом: що робити, коли вашу дитину булять у школі?

https://youtu.be/ycOJAOjt5V4

Відео 8: Дівчаткам не треба носити спідниці, або чому одяг не причина для цькування?

https://youtu.be/MA6ts2BpfSU

Відео 9: Сторінка у соцмережі - не засіб для булінгу!

https://youtu.be/9N0Ate-1-00

Відео 10: Останній урок для подолання булінгу: ніхто не зможе образити впевнену у собі людину.

https://youtu.be/Mk4Iu4LjN2Q

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.