Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Батьківщина

Субота, 19 січня 2013, 14:20

МВС не збирається переслідувати екс-надрепа Шкіля

Підстави для кримінального переслідування колишнього депутата ВРУ Андрія Шкіля відсутні.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

"МВС заявляє, що жодних перешкод для повернення громадянина Шкіля в Україну не існує, а інформація про його кримінальне переслідування не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

Відомство нагадує про те, що в березні 2001 року Шкіль за участь у масових безладах притягався до відповідальності та був звільнений з-під варти у квітні 2002 року.

Відповідно до чинного законодавства строк давності притягнення особи до кримінальної відповідальності за вчинення тяжкого злочину становить 10 років.

"Відповідно, цей строк минув ще в березні 2011 року, тобто тоді, коли пройшло 10 років з моменту події. У зв'язку із цим жодних юридичних підстав для карного переслідування Шкіля не існує", - сказано в повідомленні.

Крім того, у повідомленні зазначається, що стосується двох справ про участь Шкіля в дорожньо-транспортних пригодах, які сталися в 2007 і 2011 роках, то в першому випадку прокуратурою винесена постанова про відмову в порушенні кримінальної справи, а в другому - Голосіївським районним судом Києва Шкіль визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, але провадження в справі закрито у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративних стягнень.

Нагадаємо, 18 січня Шкіль заявив про намір звернутися до Чехії із проханням про надання політичного притулку.

У грудні 2012 року МВС заявляло про припинення розслідування кримінальної справи проти Шкіля за підозрою в організації масових безладів в 2001 році через закінчення строку давності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.