Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

Четвер, 28 жовтня 2021, 12:57

ПЦУ збудує новий храм у Личаківському районі Львова

візуалізація

Виконком дозволив релігійній громаді ПЦУ збудувати на вул. Тракт Глинянський церкву висотою у 26 метрів.

Сьогодні, 28 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на нове будівництво релігійною організацією "Релігійна громада Львівської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) парафії Апостола Андрія Первозванного у Личаківському районі Львова" церкви Святого Апостола Андрія Первозванного та дзвіниці зі знесенням існуючої споруди на вул. Тракт Глинянський у Львові (житловий масив "Лисиничі").

Нову церкву зведуть на земельній ділянці площею 0,2040 га, що перебуває у комунальній власності і призначена для будівництва храму Святого Апостола Андрія Первозванного у комплексі із дзвіницею.

Висота церкви становитиме 26,5 метрів, а дзвіниці – 15,5 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 19,10%.

Крім цього, під час обговорення цього питання міський голова Львова Андрій Садовий доручив управлінню архітектури міськради провести відкритий архітектурний конкурс на будівництво цієї церкви, визначити преміальний фонд конкурсу та склад журі.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-2 – зона
центру ділової та громадської діяльності районного значення відповідно
до зонінгу Личаківського району.

Додамо, у вересні цього року релігійній громаді УГКЦ дозволили збудувати молодіжний центр з каплицею у районі вул. Пасічної – Зеленої.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.