Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 2 листопада 2021, 13:22

Треба було будувати заводи з киснем – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Влада бездіяльна в питанні протидії коронавірусу.

Таке переконання напередодні в ефірі програми «Говорить великий Львів» висловив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

На його думку, влада взагалі не займається питанням убезпечення українців від пандемії, хоча це її прямий обов’язок.

«Так само бездіяльні й інші представники влади, які з самого початку пандемії не спромоглися створити відповідні умови для захисту населення. Чому влада ще на початку пандемії не створила штаб з протидії коронавірусу? Ми від початку пандемії говорили про потребу створити єдину гарячу ковід-лінію для всієї країни, щоб кожна людина могла подзвонити на безкоштовний номер, після чого до неї би виїхала мобільна бригада з медиками. Потенційно хвора людина не повинна самостійно йти до лікаря, адже навіть, якщо вона не хвора, існує ризик підхопити корона вірусну інфекцію», – розповів Михайло Цимбалюк.

Політик також наголосив на тому, що саме держава має дбати про хворих, компенсовуючи лікування та створюючи всі умови для закупівлі необхідних медикаментів та обладнання в Україні, а не закордоном.

«У нас 16 заводів з виробництва кисню, необхідного для лікування хворих з Covid-19. Всі вони приватні, тому держава закуповує кисень в Польщі. Навіщо така влада українцям? Влада, якщо вона зацікавлена у вакцинації населення, мала би компенсувати лікування всім, хто вакцинувався і все ж захворів, а якщо, не дай Боже, хтось помер – такі виплати мали б нараховуватись сім’ям померлих через територіальні управління соціального захисту. Представники влади мають на власному прикладі показати, що вони довіряють вакцинам», – пояснив Михайло Цимбалюк.

Нардеп скептично налаштований щодо чергового локдауну, адже, як відомо, навіть жорсткі обмеження не допомогли минулих разів.

«На «жорсткий нокдаун» потрібно саджати таких чиновників і депутатів, які самі не вакцинувалися, а інших ставлять в рамки», – підсумував Михайло Цимбалюк і наголосив, що він сам вакцинувався і закликав усіх українців не вагатися з вакцинацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.