Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Середа, 3 листопада 2021, 12:39

На Самбірщині УГКЦ через суд планує повернути можливість користування храмом

судова справа

Відповідно до розпорядження Львівської ОДА релігійні громади УГКЦ та УАПЦ села Дубрівка мали почергово здійснювати богослужіння у храмі.

Про це йдеться в ухвалі Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 14 вересня 2021 року у справі №452/673/21.

Завтра, 4 листопада, у Самбірському міськрайонному суді Львівської області відбудеться підготовче засідання у справі за позовом релігійної організації "Релігійна громада Української Греко-Католицької церкви в селі Дубрівка Самбірського району Львівської області" до Львівської ОДА про визнання незаконним і скасування розпорядження.

Релігійна громада УГКЦ с. Дубрівка просить суд скасувати розпорядження Львівської ОДА від 1997 року щодо передачі церкви Святого Василія Великого та державного майна, що в ній знаходиться, в користування релігійної громади УАПЦ с. Дубрівка.

Як йдеться у документі, згідно зі спірним розпорядження Львівської ОДА, дві релігійні громади отримали право користування церквою Святого Василія Великого у селі Дубрівка. Натомість позивач заявляє, що віруючі релігійної громади УАПЦ с. Дубрівка не допускали віруючих релігійної громади УГКЦ в с. Дубрівка до почергового богослужіння і користування храмом, а також, що УГКЦ ніколи не відмовлялася від почергового користування храмом.

Зазначимо, релігійна організація "Релігійна громада Української Автокефальної Православної Церкви села Дубрівка Самбірського району Львівської області" у цій справі є третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Нагадаємо, у Львові виконком дозволив релігійній громаді ПЦУ збудувати на вул. Тракт Глинянський церкву висотою у 26 метрів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.