Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вікторія Полюга

ФБ Врятуємо Вікторію разом

Четвер, 4 листопада 2021, 14:10

У Львові зібрали 50 мільйонів для Вікторії Полюги зі СМА

Вікторія Полюга

Збір 50 мільйонів гривень на лікування півторарічної Вікторії Полюги з діагнозом спінальна м'язова атрофія закрили.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці "Врятуємо Вікторію разом".

Сьогодні, 4 листопада, закрили збір 50 мільйонів гривень на лікування півторарічної Вікторії Полюги зі Львова з діагнозом спінальна м’язова атрофія (СМА). Кошти збирали для проведення уколу Zolgensma в клініці у Сан-Антоніо у США. 

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, останній мільйон надіслали батьки хлопчика Кирила з Києва. Він теж хворіє на СМА, але цього року виграв безкоштовний укол.

Зазначимо, у Вікторії Полюги виявили рідкісне генетичне захворювання – спінальну м’язову атрофію, від якої поступово слабнуть усі м’язи. Через це втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати. Укол Zolgensma необхідно зробити у віці до двох років.

Нагадаємо, депутати міськради погодили закупівлю у лізинг ангіографа для 8-ої міської клінічної лікарні вартістю майже 28 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.