Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валерій Веремчук

Четвер, 4 листопада 2021, 14:47

Львів тепер має свою стратегію розвитку медицини – Веремчук

Валерій Веремчук

У місті прийняли стратегію розвитку медицини, що включає конкретні цілі покращення медичної сфери на наступні декілька років.

Сьогодні, 4 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу "Про затвердження стратегії розвитку медицини на території Львівської міської територіальної громади".

Як розповів депутат Львівської міської ради від ВАРТА, голова медичної комісії та один із ініціаторів розробки стратегії Валерій Веремчук, над її створенням декілька місяців працювали незалежні експерти, медики, посадовці та члени медичної комісії міськради.

За його словами, стратегія містить конкретні цілі та індикатори покращення медичної сфери на наступні декілька років. Втілювати задумане в життя депутати почали ще влітку, коли підтримали концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської МТГ і тим самим дали старт медичній реформі у Львові.

"Сьогоднішнє рішення – це крок вперед. Ми продовжимо робити усе, щоб наша медицина ставала якіснішою, безпечнішою та орієнтованою на комфорт пацієнта. Ми маємо амбітні цілі й розуміємо куди рухатиметься медична галузь у найближчі роки. А в наступному році ми маємо мислити глобальніше. Нам треба не лише гасити пожежі та закуповувати обладнання, якого бракувало роками, але й робити акцент на діагностиці захворювань.

Надалі нам потрібно особливу увагу звертати на роботу первинної ланки медицини – це наші поліклініки, сімейні лікарі, які найбільше контактують з людьми та здатні вчасно виявляти захворювання та не допускати важких станів" – наголосив Валерій Веремчук.

Зазначимо, цьогоріч на медичну галузь міста виділили 433 млн грн з бюджету розвитку та 180 млн грн з бюджету загального фонду. У попередні роки ця сума була майже в десятки разів меншою.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.