Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 5 листопада 2021, 17:10

У додатку Дія запустять цифровий Covid-сертифікат про одужання від коронавірусу

коронавірус

З наступного тижня в "Дії" з'явиться цифровий Covid-сертифікат про одужання, чинний 90 діб.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

З наступного тижня невакциновані українці, які перехворіли на коронавірус, зможуть отримати цифровий Covid-сертифікат про одужання, який дозволятиме упродовж 90-ти діб без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватись в "жовтій" та "червоній зонах" карантину.

Цей сертифікат формуватимуть лише для тих, у кого лікар встановив діагноз Covid-19 від моменту запуску функціоналу нового сертифікату та надалі.

"Документ не згенерується, якщо ваш діагноз Covid-19 було встановлено до появи нового типу сертифікату, тобто у 2020 році чи раніше у 2021 році" – пояснили у МОЗ.

Обов’язковою підставою для генерації електронного документа буде медичний запис лікаря про встановлений діагноз, який відображатиметься в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Тобто особи, які після отримання позитивного ПЛР-тесту не зверталися до лікаря і лікар не вніс дані в ЕСОЗ, – завантажити сертифікат не зможуть.

Новий Covid-сертифікат буде двох видів:

- внутрішній – для використання всередині країни в умовах "жовтого" та "червоного" рівнів епіднебезпеки;

- міжнародний – для перетину кордону 45 країн, які входять до довірчої мережі е-здоров'я ЄС з урахуванням вимог, які встановлює кожна країна світу.

Нагадаємо, з вересня на порталі "Дія" можна згенерувати Covid-сертифікат, який запровадили в Україні того ж місяця, у файл PDF та роздрукувати його.

А з початку листопада у "Дії" розпочали бета-тестування Covid-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів. Також у додатку з'явилась можливість отримати Covid-сертифікат для дітей

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.