Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

П'ятниця, 5 листопада 2021, 13:11

16 дітей-сиріт Львівщини отримають квартири за співфінансування з обласного бюджету

Львівська облрада

З бюджету Львівської області виділять майже три мільйони на закупівлю 13 квартир для дітей-сиріт.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 4 листопада, комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт підтримала пропозицію закупівлі квартир для 16 дітей-сиріт. Йдеться про закупівлю 13 об’єктів нерухомості за співфінансування з обласного бюджету в рамках "Регіональної програми забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області".

Пропозиції щодо закупівлі житла, а також кошти з місцевих бюджетів надали Городоцька, Стрийська, Мостиська, Бібрська міські ради, Червоноградська районна державна адміністрація спільно з Радехівською міською радою, Солонківська, Жовтанецька, Давидівська, Добросинсько-Магерівська сільські ради. А з бюджету Львівської області на закупівлю 13 квартир передбачили 2 млн 852 тис. грн.

Як повідомив голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук, попри завершення року, депутати Львівської обласної ради шукатимуть можливість виділити кошти на закупівлю ще однієї квартири для мешканця Червоноградської громади.

"Я запропонував переглянути витрати бюджету та із зекономлених коштів вишукати 160 тисяч гривень на дофінансування закупівлі квартири для хлопця, якому у грудні цього року виповниться 23 роки. Якщо не купимо йому житло у цьому році, то він втратить право на пільгу. Адже в програмі прописано обмеження за віком. Чому громада подала його пропозицію так пізно ми дізнаємося, але сирота не має стати заручником обставин. Тому, об’єднавши зусилля депутатів, у співпраці з комісією з питань бюджету та соціально-економічного розвитку ми шукаємо можливість придбати ще одну квартиру" − пояснив Микола Іщук.

Микола Іщук наголосив, що безумовним правилом для керівників органів місцевого самоврядування має стати допомога дітям-сиротам, постановка їх на облік та планування коштів на закупівлю пільгового житла для цих категорій соціально незахищених осіб.

Нагадаємо, 3 листопада, комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради підтримала ініціативу закупівлі кисневих концентраторів для комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.