Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Понеділок, 8 листопада 2021, 10:41

На Львівщині невакцинованих вчителів відсторонюватимуть від роботи без збереження зарплати

школа на Львівщині

Віктор Ляшко заявив, що з 8 листопада всі невакциновані працівники закладів освіти мають бути відсторонені від роботи.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив вчора, 7 листопада, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, невакциновані працівники закладів освіти з 8 листопада мають бути відсторонені від роботи.

"Згідно чинного законодавства, вони будуть відсторонені. Для цього директор освітнього закладу робить внутрішній наказ, яким відстороняються на період карантину люди, які не мають принаймні одного щеплення проти коронавірусної хвороби" – наголосив Ляшко.

За його словами, заклади освіти в "червоних" зонах за умови 100% вакцинованого персоналу мають право працювати, однак місцева влада може вводити додаткові обмеження.

"У нас всі відмічали значне зростання захворюваності, зараз ми вже бачимо цей тиждень стабілізацію на високих цифрах. І коли було таке зростання, коли тиждень від тижня захворюваність зростала у два-три рази, було запропоновано пересунути канікули на тиждень раніше, а потім ще їх продовжити на один тиждень. Є постанова Кабміну, яка дозволяє працювати, а кожний регіон з урахуванням епідситуації може прийняти більш жорстке рішення – продовжити канікули або запропонувати дистанційне навчання" – пояснив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, раніше уряд прийняв постанову, згідно із якою, якщо співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти коронавірусу, з 8 листопада їх відсторонять від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.

Натомість профспілка працівників освіти і науки просила урядовців не відсторонювати від роботи вчителів з 8 листопада, а дати їм ще місяць для проведення вакцинації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.