Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Вівторок, 26 жовтня 2021, 10:50

З 8 листопада невакцинованих освітян і посадовців відсторонятимуть від роботи

карантин у Львові

В Україні відсторонятимуть від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень проти Сovid-19.

Про це повідомила Українська правда.

З 8 листопада в Україні відсторонятимуть від роботи невакцинованих від Covid-19 працівників освіти і посадовців. Мова йде про представників професій, які, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я, підлягають обов’язковій вакцинації, а саме працівники:

- центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

- місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

- закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Не допускатимуть до роботи усіх представників цих професій, крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень проти Сovid-19. Такі працівники мусять надати медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти коронавірусувиданий медзакладом.

Працівники та держслужбовці відсторонюються від роботи наказом керівника. На час відсторонення за працівником не зберігається заробітна плата, а на роботу працівник чи держслужбовець повертається лише за умови вакцинації проти коронавірусу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оприлюднило проєкт наказу про перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, а роботодавці матимуть відсторонювати від роботи нещеплених працівників.

Раніше повідомлялося, що МОЗ планує запровадити в Україні обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для певних професій.

Додамо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.