Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Четвер, 30 вересня 2021, 14:31

У МОЗ оприлюднили перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації

вакцинація на Львівщині

МОЗ планує запровадити в Україні обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для певних професій.

Про це повідомляє Українська правда.

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило проєкт наказу про перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, а роботодавці матимуть відсторонювати від роботи нещеплених працівників.

"Є контролюючий орган, який може приходити на роботу і перевіряти: якщо роботодавець не відсторонив невакциновану людину, то він може нести відповідальність. Якщо вакцинація обов’язкова, то роботодавець зобов’язаний відсторонити від робочого процесу людину, яка невакцинована" – пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, наразі в проєкті наказу МОЗ щодо обов’язкової вакцинації є лише представники державних інституцій. Згідно з документом, обов'язкову вакцинацію планують ввести на період дії карантину для:

- працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;

- працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;

- працівників місцевих державних адміністрацій.

Що стосується медиків, то, за даними міністра охорони здоров’я, понад 80% із них уже вакцинувалися, тому потреби зобов’язувати їх робити щеплення немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ планує запровадити в Україні обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для певних професій.

Додамо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.