Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Вівторок, 21 вересня 2021, 13:30

Усі області України перевели у жовту карантинну зону

карантин у Львові

З 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 21 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила з 23 вересня "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу на території всіх регіонів України.

Зокрема, з 23 вересня в Україні почнуть діяти такі обмеження:

- школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

- заборонені масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв.м площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;

- не більше чотирьох чоловік за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами-мінімум 1,5 метра;

- кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

- спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв.м площі.

При цьому обмеження не діятимуть, якщо 80% учасників, організаторів заходів або працівників закладів мають принаймні одне щеплення від коронавірусу або негативний ПЛР або експрес-тест (діє 72 години).

Підтвердити вакцинацію можна буде за допомогою covid-сертифіката.

Також залишаються обов'язковими-носіння масок в закладах і громадському транспорті, а також дотримання дистанції в 1,5 метра.

Нагадаємо, 13 вересня Кабінет міністрів змінив правила для карантинних обмежень. У разі посилення карантину заклади з повністю вакцинованими колективами зможуть продовжувати працювати офлайн.

Крім цього, Міністерство освіти пояснило як працюватимуть навчальні заклади з 20 вересня.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.