Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус

Понеділок, 20 вересня 2021, 14:23

Карантин в Україні продовжили до кінця року

коронавірус

Кабмін продовжив карантин в Україні до кінця грудня 2021 року через збільшення кількості важких хворих на коронавірус.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Сьогодні, 20 вересня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити дію адаптивного карантину до 31грудня 2021 року.

Також, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому оголосять, з якої дати по всій країні встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження:

- заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв.м площі території або наповненістю залів понад дві треті місць у кожному окремому залі;

- не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;

- кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві треті місць або 50% місць у кожному окремому залі;

- спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв.м площі тощо.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі відвідувачі та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний впродовж 72 годин результат ПЛР-тестування.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником. 

Щодо освітнього процесу, то заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення.

акож в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, у серпні продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

До цього, з 9 червня Львівщина перебувала у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.