Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Понеділок, 13 вересня 2021, 15:55

Міністерство охорони здоров'я пропонує надати привілеї вакцинованим українцям

карантин у Львові

Обмеження жовтої та червоної карантиних зон можуть не поширюватися на заклади господарювання за наявності Covid-сертифікатів у колективу та відвідувачів.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів України.

Сьогодні, 13 вересня, під час селекторної наради щодо запобігання поширенню хвороби Covid-19 міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко озвучив пропозиції Міністерства охорони здоров'я щодо пільг для вакцинованих українців.  

Зокрема, пропонується, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, у яких колектив і відвідувачі мають Covid-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідку про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу. 

Зазначимо, відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів №1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" внесуть найближчим часом. 

Також у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій − на 1,5 тисячі. Високі темпи зростання нових випадків спостерігають у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%. 

Додамо, у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що правоохоронці активізують перевірки щодо можливого підроблення сертифікатів вакцинації. Зокрема, відстежуються сайти, з яких здійснюються відповідні дії та проводяться оперативні й необхідні слідчі дії, щоб зафіксувати й припинити правопорушення.

Нагадаємо, у серпні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував, що люди з сертифікатами вакцинації зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну.

Додамо, у Львівській області показник динаміки рівня госпіталізації на Covid-19 перевищений 11 днів поспіль.

Зазначимо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.