Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 25 серпня 2021, 13:49

Вакциновані українці можуть отримати привілеї у випадку локдауну

Львів

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував, що люди з сертифікатами вакцинації зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну. 

Про це повідомила Українська правда.

Сьогодні, 25 серпня, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу припустив, що люди з сертифікатами вакцинації проти коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну. 

"МОЗ говорить не про пом'якшення. Будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки вони дозволять працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки. Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати Covid-сертифікат. І таких сфер багато. У Франції, у Німеччині сьогодні пропрацьовуються різні варіанти. 

Нам буде простіше, ми можемо брати досвід країн ЄС і США – подивитись, що спрацьовує, що не спрацьовує, щоб вибрати оптимальний варіант" − повідомив Віктор Ляшко.

Також з приводу темпів імунізації Ляшко сказав, що європейські країни до піку вакцинації виходили 4 місяці, після чого ще 2-3 місяці трималися на "плато", а Україна в червні почала активно нарощувати темп імунізації і зараз вийшла на мільйон щеплень на тиждень. 

Нагадаємо, у Львівській області завищений показник динаміки рівня госпіталізації на Covid-19. В Україні посилять карантин до "жовтого" рівня у разі наявності протягом трьох днів підряд одного з чотирьох показників МОЗ.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Зазначимо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.