Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 22 вересня 2021, 15:50

В Україні хочуть запровадити обов'язкову вакцинацію для бюрократів

медичний заклад у Львові

МОЗ планує запровадити в Україні обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для певних професій.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я планує затвердити перелік сфер, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням від коронавірусу.

До нього включать працівників закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій. 

"Перші пріоритетні групи – ті, хто вакцинувались на перших етапах кампанії, вже досягнули показників понад 80% охоплення – це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Групи з 3 етапу – освітяни та держслужбовці – ще не досягли такого результату охоплення. Ми вважаємо за доцільне прийняти жорстке рішення для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади, особливо в частині надання адміністративних послуг, де відбувається тісний контакт зі споживачами" – заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, міністерство пропонує започаткувати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень проти Covid-19. Зокрема, для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

"Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не протирічить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод" – додав Ляшко.

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.