Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dpsu.gov.ua

Вівторок, 9 листопада 2021, 12:48

На Львівщині викрили схему, за якою з України вивозили тонни дорогоцінних металів

затримання

Правоохоронці викрили львівських митників на махінаціях з вивезення за кордон кольорових та дорогоцінних металів на понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Вчора, 8 листопада, правоохоронці у Львові та Києві вручили повідомлення про підозру та відсторонення від займаних посад двом співробітникам Львівської митниці, керівнику підприємства-експортера та брокерам, які займалися незаконним вивезенням за кордон кольорових та дорогоцінних металів.

"Злочинці закуповували застаріле електрообладнання, яке містить кольорові та дорогоцінні метали. Ухиляючись від сплати податків, вартісний брухт вивозили у Польщу як електрообладнання та незаконно отримували відшкодування податку на додану вартість. За попередньою оцінкою, протягом 2020-2021 років фірмою-експортером відшкодовано ПДВ на загальну суму більше 65 мільйонів грн та подано заявку на відшкодування понад 26 мільйонів грн" – йдеться у Держприкордонслужбі.

Правоохоронці провели 18 обшуків у Київській, Львівській, Миколаївській та Волинській областях, вилучили документацію та техніку, а в одному з логістичних центрів знаходилося понад 320 тонн вантажу в палетах, підготованого для відправки в Польщу. Одну з партій на 126 000 євро  затримали у пункті пропуску "Ягодин" безпосередньо під час спроби вивезення з України.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно з метою відшкодування збитків, завданих державі. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.