Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Четвер, 11 листопада 2021, 13:38

На Львівщині зафіксували одну із найвищих цін на землю в Україні

земельна ділянка

Середня вартість 1 га паю у області становить понад 77 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За перші місяці роботи ринку землі у Львівській області продали 208 земельних паїв сільськогосподарського призначення площею у 247,7 га.

Для 65% укладених угод купівлі-продажу були зареєстровані ціни – середня вартість 1 га паю становить 77,2 тис грн

Як повідомила заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко, з-поміж областей з найвищими цінами на товарну землю лідирують Київська та Львівська.

"Середня вартість 1 гектару паю становить 77,2 тис грн. Законом встановлене обмеження, а саме, до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених на місцевості власникам земельних паїв, не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку. Середня НГО ріллі області становить 21,5 тис грн. Проте, як ми бачимо, фактична ціна продажу є більшою як в 3,6 раза" – наголосила Людмила Гончаренко.

Нагадаємо, станом на 7 жовтня у Львівській області у рамках ринку землі укладено 772 угод на 611,1 га землі.

Додамо, з 1 липня в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.