Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

автостанція у Львові

П'ятниця, 12 листопада 2021, 10:16

На Львівщині невакцинованим заборонили користуватися громадським транспортом

автостанція у Львові

З 22 листопада у області для проїзду приміськими маршрутками або залізницею необхідно мати Covid-сертифікат.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 11 листопада, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення з 22 листопада на території Львівської області заборонити перевезення пасажирів без Covid-сертифікатів автомобільним та залізничним транспортом.

Проїзд залізницею та маршрутками дозволили лише при наявності таких документів:

- негативний результат тесту на Covid-19 зроблений не пізніше, ніж за 72 години до дня поїздки;

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації вакциною, яка дозволена Всесвітньою організацією охорони здоров’я;

- міжнародний, внутрішній чи іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію першою дозою вакцини (жовтий сертифікат) чи другою дозою (зелений сертифікат);

- свідоцтво, яке підтверджує, що людина одужала від коноравірусу.

Натомість обмеження не поширюються на:

- перевезення осіб віком до 18 років;

- перевезення легковими автомобілями;

- службові або орендовані транспортні засоби підприємств в межах кількості місць для сидіння і лише за маршрутом руху, про які проінформували органи Національної поліції не менш ніж за 2 дні.

"В області продовжуємо спостерігати складну епідеміологічну ситуацію, яка найближчим часом не матиме покращення. Збільшується показник госпіталізації хворих на ковід. Зайнятість ліжок такими пацієнтами складає більше 60%. Львівщина потребує запровадження нових карантинних обмежень з огляду на ці негативні показники" – пояснила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Крім цього, комісія ТЕБ і НС заборонила відключати від електропостачання всі медичні заклади у області.

Нагадаємо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 21 жовтня для проїзду у транспорті міжобласного сполучення потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або свіжий тест на Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.