Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пасажирські перевезення

Четвер, 21 жовтня 2021, 11:46

В Україні змінилися правила перевезення пасажирів між областями

пасажирські перевезення

Відтепер для міжобласних переїздів необхідно мати Covid-сертифікат або негативний тест на коронавірус.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 21 жовтня для проїзду у транспорті міжобласного сполучення потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або свіжий тест на Covid-19.

"Сьогодні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між регіонами. Для того, щоб скористатись автобусом, поїздом чи літаком потрібно пред’явити або документ про щеплення, або негативний тест на Covid-19 (ПЛР-методом або експрес, який чинний 72 години)" – йдеться у повідомленні.

Для проїзду між "жовтими" й "червоними" регіонами підійдуть і "жовтий", і "зелений" сертифікати про вакцинацію (раніше говорили, що для жовтої зони достатньо позначки про одну дозу вакцини, а для червоної потрібно дві дози).

Провідники під час посадки у поїзд повинні перевіряти, чи є у пасажира сертифікат про вакцинацію у паперовому чи електронному вигляді, або як альтернатива – довідка про негативний ПЛР-тест або експрес-тест на антиген, зроблені не пізніше, як за 72 години до подорожі.

Нагадаємо, 11 жовтня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України посилив правила пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки.

А з 20 вересня в Україні запровадили Covid-сертифікати.

Додамо, в Україні не планують вводити загальний локдаун.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.