Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пасажирські перевезення

Вівторок, 12 жовтня 2021, 12:31

В Україні посилили правила перевезення пасажирів під час карантину

пасажирські перевезення

Уряд затвердив нові правила пасажирських перевезень на час дії карантину.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Вчора, 11 жовтня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України посилив правила пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки.

Зокрема, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" карантинній зоні будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із документів:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від коронавірусу однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, зокрема з використанням мобільного додатка порталу Дія;

- негативного результату тестування на коронавірус методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Однак зміни не застосовуватимуться до міських та внутрішньообласних перевезень.

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.