Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 20 жовтня 2021, 16:44

В Україні не планують вводити загальний локдаун

карантин у Львові

Уряд вирішив не вводити повний локдаун в Україні, натомість наголошують на масовій вакцинації.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль, в Україні не планують вводити повний локдаун, натомість планують пришвидшити процес вакцинації.

"Навіть у червоній зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але як сказав цього тижня президент: єдиною альтернативою локдауну є саме масова вакцинація" – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, сьогодні Україна зіштовхнулася з найбільшими викликами за весь чай пандемії. Є надвисока кількість важких випадків і госпіталізацій, тому для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник в 1,5 млн щеплень за тиждень.

Зазначимо, раніше Кабмін дав доручення для регіонів України пришвидшити вакцинацію від коронавірусу до 1,5 мільйона щеплень на тиждень.

А з 21 жовтня в Україні стартують перевірки Сovid-сертифікатів правоохоронцями, а також діятимуть нові правила пасажирських перевезень: усі міжобласні перевезення будуть дозволені, лише якщо пасажири матимуть Сovid-сертифікат або дійсний негативний ПЛР-тест.

Зміни не застосовуватимуться до міських та внутрішньообласних перевезень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.