Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 19 жовтня 2021, 13:11

Шмигаль зобов'язав Львівщину збільшити кількість щеплень до 1,5 мільйона на тиждень

медичний заклад у Львові

Кабмін дав доручення для регіонів України пришвидшити вакцинацію від коронавірусу до 1,5 мільйона щеплень на тиждень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України. 

За дорученням прем’єр-міністра для усіх регіонів України встановили виконання цільових показників за охопленню вакцинацією проти Covid-19 на рівні 1,5 мільйона щеплень на тиждень.

Відповідні доручення підписав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Кожна область відповідно до своїх можливостей отримала певну кількість щеплень, яку цілком може виконати. Усі поставлені цілі реальні, затверджені – і окремі регіони, наприклад Полтавська та Херсонська, вже довели спроможність досягти поставлених урядом рівнів охоплення вакцинацією" – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, головне завдання для місцевої влади – збільшити кількість центрів вакцинації і зробити графік їхньої роботи максимально зручними для населення.

Нагадаємо, станом на ранок у області за добу зафіксували коронавірус у 959 осіб, а в Україні інфікувалися 15579 осіб, а щеплення останню за добу отримали 14 127 осіб. 

Також з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринкам, ТРЦ та ресторанам дозволили працювати лише за наявності вакцинованих працівників. Крім цього, у місті затвердили протокол для перевірки вакцинації в закладах Львова.

А з 21 жовтня в Україні стартують перевірки Сovid-сертифікатів правоохоронцями.

Додамо, раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.