Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 18 жовтня 2021, 15:07

В Україні стартують перевірки Сovid-сертифікатів

коронавірус

З 21 жовтня в Україні поліцейські розпочнуть перевіряти Сovid-сертифікати у місцях скупчень людей.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

З 21 жовтня в Україні розпочнуть перевірку Сovid-сертифікатів за QR-кодом із програми "Дія" або з паперового документа. Загалом для цього створили близько 900 бригад, які також слідкуватимуть і за дотриманням маскового режиму у транспорті. 

"Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники Патрульної поліції України. Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків" – заявив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, у паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково має бути інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

"Всі дані про вакцинацію громадян вже є в реєстрі, який також підключений до міжнародних баз. Інформація буде перевірятися дуже ретельно. Працівники, які перевірятимуть свідоцтва про вакцинацію, мають пересвідчитися в достовірності свідоцтва, адже відомі випадки їх підробки" – наголосив Білошицький.

Він також нагадав, що за виготовлення і збут підробленої медичної документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу у 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених довідок чи сертифікатів – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринки, ТРЦ та ресторани працюють за наявності вакцинованих працівників.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.