Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський аграрний університет

wikipedia.org

Понеділок, 15 листопада 2021, 11:04

Львівський аграрний університет хочуть оштрафувати на мільйон гривень через забір підземних вод

Львівський аграрний університет

За незаконний забір підземних вод аграрний університет має сплатити 955 628 гривень штрафу.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспеції у Львівській області.

Екологи під час перевірки Львівського національного аграрного університету у Дублянах виявили, що ВНЗ самовільно використовує воду й у нього немає спеціального дозволу на користування надрами (підземні води), хоча він забезпечує не лише свої питні, санітарно-гігієнічні, виробничі потреби, а й здійснює передачу води населенню та вторинним водокористувачам.

"За незаконний водозабір підземних вод із водогону Стронятин-Ситихів (родовище, розташоване за межами села Стронятин Львівської області) у період відсутності спеціального дозволу інспекцією нараховано збитки на суму 786 517 грн, а із водозабору Дублянський (розташованого в місті Дубляни Львівської області) – 169 111 грн" – йдеться у повідомленні.

Загальна сума збитків, яку має сплатити аграрний університет, становить 955 628 грн.

Нагадаємо, раніше Аграрний університет домігся у суді скасування рішення про арешт майна через несплату ним штрафу за скидання стічних вод та забруднення довкілля.

Зокрема, у 2017 році Держекоінспекція зафіксувала, що виш скидав забруднювальні речовини з перевищенням нормативу гранично-допустимих норм із очисних споруд, які розташовані території Дублянської міськради. За виявлені порушення ЛНАУ нарахували збитки та висунули три претензії на 110 054,43 грн. Оскільки ВНЗ добровільно збитків не відшкодував, Держекоінспекція звернулася з позовом до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.