Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новий Розділ

Вівторок, 16 листопада 2021, 11:39

У Новому Роздолі не встановлять новорічну ялинку через облаштування сухого фонтану у центрі міста

Новий Розділ

Цьогоріч через реконструкцію площі та облаштування сухого фонтану у Новому Роздолі замість новорічної ялинки буде святкова ілюмінація.

Про це повідомила мерчиня Нового Роздолу Ярина Яценко у інтерв'ю "Віснику Розділля".

Через реконструкцію центральної площі у Новому Роздолі – Майдану Героїв, зокрема облаштування сухого фонтану, цьогоріч у місті не можуть не встановити головну новорічну ялинку.

"Новорічна ялинка, швидше не буде, ніж буде встановлена. І для такого прогнозу є дуже поважна причина. Зокрема, у передноворічні тижні та дні реконструкція увійде у найактивнішу фазу робіт, тож, можливо, вони і стануть на заваді встановлення у центрі площі новорічної ялинки. Утім, не будемо забігати наперед, бо, можливо, до такої ситуації із ялинкою не дійде" – заявила Ярина Яценко.

За її словами, наразі у мерії замість новорічної ялинки передбачили "запасний варіант" – встановлення на площі святкової ілюмінації.

Зазначимо, ремонт центральної площі у Новому Роздолі стартував три місяці тому, його планують завершити не раніше, ніж у 2022 році. На цей проєкт виділили кошти з державного бюджету.

Станом на сьогодні на площі тривають роботи із облаштування сухого фонтану.

"Коли Новий Розділ отримав кошти на реконструкцію площі, то довелося коригувати проєкт. Зокрема, це стосується фонтану. Нагадаю, що згідно з первісним варіантом проєкту реконструкції площі, який розроблявся  раніше, фонтан мав бути у формі чаші, яка б наповнювалася у теплу пору року водою. Оскільки з того часу змінилися технології, тому ми вирішили обрати сучасніший варіант і внесли корективи у вказаний проект. Зокрема, замість чаші у центрі площі запроєктовано так званий сухий фонтан. Коротко про принцип його "роботи": на квадраті площі, відведеній під фонтан, вода подаватиметься відповідними мережами з-під бруківки" – додала Ярина Яценко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.