Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

смт. Журавно

ukrainaincognita.com

Вівторок, 16 листопада 2021, 13:49

Дитячий санаторій Журавно реорганізують у психоневрологічний інтернат

смт. Журавно

Депутати вирішили перетворити протитуберкульозний санаторій "Журавно" на психоневрологічний інтернат.

Сьогодні, 16 листопада, на сесії Львівської обланої ради депутати прийняли рішення про перепрофілювання комунального закладу Львівської обласної ради "Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій "Журавно".

"За" проголосували 56 депутатів.

Зокрема, своїм рішенням Львівська облрада вирішила з 1 березня 2022 року перепрофілювати та перейменувати КЗ ЛОР "Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій "Журавно", що знаходиться на вул. Зеленій у смт. Журавно Стрийського району, на КЗ ЛОР "Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу".

За словами в.о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Романа Андреса, весною цього року обласну психіатричну лікарню "Заклад" реорганізували й приєднали до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, тому людей з психічними захворюваннями не має куди спрямовувати.

"Станом на сьогодні всі заклади області на 100% заповнені такими пацієнтами, крім цього існує ще черга на постійне перебування із 80 людей, тому є потреба в облаштуванні ще одного психоневрологічного інтернату на Львівщині" – наголосив Роман Андрес.

Відтепер санаторій "Журавно" підпорядковуватиметься департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, який має розробити концепцію діяльності нового закладу.

Також депутати облради доручили Львівській ОДА передбачити у 2022 році гроші з обласного бюджету на проведення капітального ремонту цього закладу та провести відкритий конкурс на посаду керівника Журавненського будинку підтриманого проживання психоневрологічного типу.

Крім цього, частину санаторію – спальний корпус №1, де знаходиться Палац Скшинських збудований наприкінці XVIII століття у стилі класицизму, із прилеглим до нього парком, депутати вирішили вилучили із власності установи та передали на баланс комунального підприємства "Нерухомість і майно" із підготовкою документів для оголошення палацу пам'яткою культурної спадщини.

Нагадаємо, у жовтні цього року реогранізацію дитячого санаторію "Журавно" у психоневрологічний диспансер погодила комісія з питань комунального майна Львівської облради. 

Тоді наголошувалося, що у санаторії є навчальний та спальний корпуси в яких можна розмістити близько 200 пацієнтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.