Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Остап Стахів

Вівторок, 16 листопада 2021, 16:15

СБУ знайшла у спальні Остапа Стахіва сліди російських кураторів

Остап Стахів

СБУ вручила підозру Остапу Стахіву та провела обшук у його квартирі.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Сьогодні, 16 листопада, СБУ вручила підозру та провела обшук у квартирі Остапа Стахіва. Йому та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомили про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України − дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій.

Як йдеться у повідомленні, СБУ блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі та закликала до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією правоохоронців, їхні дії координували російські куратори.

У розпорядженні СБУ є неспростовні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, зокрема, листування, у ході якого зловмисники підшукували зброю та співучасників, що мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади з "власною міліцією" та "економікою".

Під час обшуків вилучили докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ. Тривають слідчі дії.

Як повідомила пресслужба Національного корпусу Львівщини, на місці вручення підозри Остапу Стахіву, на сходовій клітці біля його квартири, зібралося багато його прихильників.

Нагадаємо, торік голова ГО "Ідея нації" Остап Стахів балотувався на посаду голови Львівської ОТГ. А у 2019 році Остап Стахів висував свої кандидатуру у народні депутати на позачергових парламентських виборах по округу №117 у Франківському районі міста Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.