Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 17 листопада 2021, 13:52

Більшість українців нікого не звинувачують у погіршенні ситуації із Covid-19

коронавірус

40% українців заявили, що у зростанні захворюваності на Covid-19 ніхто не винен, натомість 21% звинувачують тих, хто відмовився вакцинуватися.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 10-13 листопада 2021 року.

Згідно з результатами опитування, 40% українців вважають, що у зростанні захворюваності на коронавірус ніхто не винен. Натомість кожен п’ятий опитаний (21%) звинувачує у погіршенні епідеміологічної ситуації людей, які відмовилися вакцинуватися.

Ще 15% респондентів усю вину покладають на Міністерство охорони здоров’я. Президента, Кабінет міністрів вважають винними 7-8% опитаних, а місцеву владу – 2%.

У самовільні причини зростання захворюваності частіше вірять ті, хто не хоче вакцинуватися. Натомість вакциновані та ті, хто мають намір це зробити, частіше звинувачують у зростанні епідемії тих, хто не має наміру щепитися від коронавірусу. 

Крім цього, 49% українців не підтримують політиків, які не вакцинувалися проти коронавірусу, а 35% опитаним ще питання є байдужим. Натомість 14% українців підтримують таких діячів.

Найбільше противників політиків-антивакцинаторів серед мешканців Києва, найстарших та тих, хто вже вакцинувався або ж хоче зробити щеплення.

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2%.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, яке провели наприкінці жовтня, 43% дорослих українців заявили, що не готові вакцинуватися проти Covid-19. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.