Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 2 листопада 2021, 14:19

Більше 40% українців не готові вакцинуватися проти Covid-19

коронавірус

43% дорослих українців заявили, що не готові вакцинуватися проти коронавірусу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 21-23 жовтня 2021 року.

Згідно з результатами опитування, 43% дорослих українців заявили, що не готові вакцинуватися проти Covid-19, і лише 18% – що готові до щеплення. При цьому 36% респондентів повідомили, що вже вакцинувалися однією або двома дозами.

Однак опитування відбувалося лише серед дорослого населення України, тоді як офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення. У порівнянні із липнем цього року, лояльність до вакцинації зросла, а найбільше людей, які не готові вакцинуватися, – є серед молоді.

Крім цього, 41% українців бояться захворіти на Covid-19, а 57% – не мають таких побоювань. Також ті, хто вже вакцинувався, менше бояться захворіти, аніж ті, хто лише хоче зробити щеплення проти коронавірусу.

Щодо здоров’я своїх близьких та рідних хвилюються 77% респондентів, а не хвилюються – 23%.

Також 37% опитаних покладають відповідальність за вакцинацію населення на мністра охорони здоров’я, 18% – на президента, 13% – на головного санітарного лікаря, 10% – на Верховну Раду, 3% – на прем’єр-міністра.

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2%.

Нагадаємо, з жовтня в Україні дозволили вакцинацію дітей від Covid-19, а з 8 листопада невакцинованих освітян і посадовців відсторонятимуть від роботи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.