Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус

Середа, 17 листопада 2021, 16:45

Тисячку Зеленського можна використати на подорож до Нью-Йорку

коронавірус

Тисячу гривень за вакцинацію від Covid-19 українці зможуть отримати через додаток "Дія" та використати на подорожі чи культурно-спортивні заходи.

Про це сьогодні, 17 листопада, під час засідання Кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

З 19 грудня цього року щепленим двома дозами вакцини від коронавірусу українцям на віртуальні платіжні картки через мобільний додаток "Дія" нараховуватимуть тисячу гривень.

"Кошти в розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через "Дію". Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатри, театри, на концерти, заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком. Приблизно 6 тисяч суб'єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у цій програмі" – наголосив Шмигаль.

За його словами, програма діятиме та у 2022 році, на неї планують виділити цьогоріч 3 млрд грн з державного бюджету.

"Це окрема програма з загального фонду державного бюджету. Жодних податків на цю тисячу нараховуватися не буде. Також ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидій людьми" – пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.

Додамо, станом на 16 листопада у Львівській ОТГ першою дозою вакцини щепили 391 428 осіб, що становить 60,8% від всієї кількості мешканців. А двома дозами провакцинували 274 721 особу, що становить 42,7% мешканців.

Натомість в Україні завершили повний курс вакцинації 28% українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.