Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Канівець

Середа, 17 листопада 2021, 17:52

Канівець підписав Меморандум з НУП БІТ про будівництво біогазового заводу

Олег Канівець

Міський голова Стрия Олег Канівець та ТОВ "Німецько-Українське підприємство Браун Індастріал Технолоджи" уклали меморандум щодо будівництва на території Стрийської громади заводу з перероблення відходів.

Про це повідомила пресслужба Стрийської міськради, однак не вказала дату підписання меморандуму.

Міський голова Стрия Олег Канівець та ТОВ "Німецько-Українське підприємство Браун Індастріал Технолоджи" (НУП "БІТ") уклали Меморандум, щодо будівництва на території Стрийської громади заводу з перероблення відходів.

Меморандум передбачає план дій щодо створення заводу, де після перероблення всього обсягу відходів громади утворюватиметься біогаз для виготовлення електричної та теплової енергії, а також для вироблення органічного добрива.   

Джерелами фінансування цього проєкту компанії є інвестиція з боку громади у вигляді грошових вкладів у розмірі 30% від повного бюджету проєкту, а також 70% – з боку ТОВ "Німецько-Українське підприємство Браун Індастріал Технолоджи". Про це зазначено на сайті компанії.

ТОВ "Німецько-українське "БІТ" є філією німецької компанії "BIT GmbH". Товариство веде діяльність у семи основних напрямках, серед яких будівництво заводів на базі біогазових електростанцій для перероблення органічних відходів потужністю від 0,15 МВт до 20 МВт на годину.

Компанія інвестує у власний проєкт "Будівництво заводів з перероблення відходів територіальної громади".  Партнерами проєкту, окрім Стрия, ще є Теплицька територіальна громада на Вінниччині, місто Сарни на Рівненщині та місто Херсон.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка місцевого незалежного медіа”, який  реалізується за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.