Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 18 листопада 2021, 11:50

Львівський ІТ кластер досліджуватиме ІТ-сферу України

Львів

Мінцифри та Львівський IT кластер підписали меморандум про співпрацю в межах дослідження IT Research.

Про це повідомив Урядовий портал.

Міністерство цифрової трансформації України та Львівський IT Кластер підписали меморандум про співпрацю в межах дослідження IT Research. Ним займається IT Кластер та проект Мінцифри − платформа Ukrainian Tech Ecosystem Overview.

"Ми дуже раді, що Львівський ІТ Кластер долучився до надважливого проекту Мінцифри та провідних українських ІТ-спільнот для створення відкритої онлайн-платформи технологічної екосистеми України − Ukrainian Tech Ecosystem Overview. Це дозволить Україні увійти до європейської екосистеми стартапів та більш потужно проявитися на світовому ІТ-ринку" − провідомив керівник проекту Технологічної Екосистеми України Антон Мельник.

IT Research − це масштабне дослідження, яке проводиться вже 6 років поспіль. Цього року воно буде стосуватися Львова та Івано-Франківська. Дані дослідження IT Research публікуватимуть на платформі Ukrainian Tech Ecosystem Overview. Це дасть змогу актуалізувати дані платформи, адже звіт простежує тенденції ІТ-ринку, зміни в індустрії та її вплив на економіку певного міста. Зокрема, дослідження містить інформацію про кількість компаній та ІТ-фахівців у місті, дає актуальні дані про портрет спеціалістів галузі.

"Ми проводимо незалежне аналітичне дослідження IT Research уже вшосте. Залучення цих даних до онлайн-платформи Ukrainian Tech Ecosystem Overview покращить та підсилить інформацію, яка вже є на платформі. Зокрема, дасть більш точну картину того, що реально відбувається на ринку Львова. Це дозволить ефективніше взаємодіяти та розвиватися всім учасникам ІТ-індустрії країни" − зазначив СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський.

Також цьогорічний IT Research буде містити дані про ефективність дистанційної роботи ІТ-спеціалістів, вплив карантину на умови праці та ставлення до вакцинації понад двох тисяч працівників на кількох сотень компаній зі Львова та Івано-Франківська.

Нагадаємо, у листопаді Садовий виділив для міського центру ІТ більше 360 тисяч гривень. Міський центр ІТ створили ще у 2000 році. На підприємстві працюють 32 осіб, а на балансі є понад 640 одиниць техніки. У 2016 році міський центр ІТ експерти визнали найвідкритішим комунальним підприємством у Львові.

Додамо, у 2018 році у Львові погодили будівництво ІT-парку за 160 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.