Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 22 листопада 2021, 15:16

МОЗ ініціює посилення обмежень для жовтих карантинних зон

коронавірус

Міністерство охорони здоров'я розробляє зміни до правил "жовтої" зони адаптивного карантину в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністерство охорони здоров'я ініціює посилення карантинних обмежень для "жовтих" зон щодо вакцинації. Зокрема, замість одного необхідного щеплення від коронавірусу, щоб уникнути обмежень, необхідно буде пройти весь курс вакцинації.

"МОЗ працює над змінами до постанови про адаптивний карантин, які передбачатимуть, що в "жовтому" рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати повний курс вакцинації - і для працівників, і для відвідувачів" – наголосив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, ризик повторного спалаху коронавірусу в Україні все ще залишається дуже високим.

"Розслаблятися ще рано, потрібно збільшувати відсоток вакцинованих українців і дотримуватися протиепідемічних норм" – додав Ляшко.

Зазначимо, що раніше у регіонах "жовтої" зони карантину достатньо було отримання однієї дози для відвідування громадських закладів, так і для роботи персоналу цих сфер в цілому.

Крім того, у "жовтій" зоні є обов'язковим масочний режим і соціальна дистанція, а також вводиться ряд правил для бізнесу: масові заходи можна проводити за умови – одна людина на 4 кв.м, а обмеження щодо числа відвідувачів діють також в фітнес-центрах і басейнах – одна людина на 10 кв.м.

Нагадаємо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 22 листопада на Львівщині для проїзду у транспорті розпочали вимагати Covid-сертифікат та відновили очне навчання для учнів 5-11 класів й студентів ВНЗ, однак за дотримання певних умов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.