Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Стадіон Сокіл

Фб Підслухано у Сокалі

Понеділок, 22 листопада 2021, 14:43

Реконструкція стадіону у Сокалі може не завершитися цього року

Стадіон Сокіл

Роботи з реконструкції стадіону Сокіл в Сокалі на кінець листопада виконали лише на 30 відсотків. 

Про це повідомив директор КЗ ФСК Сокіл Володимир Пограничний. 

Роботи з реконструкції стадіону Сокіл в Сокалі на кінець листопада виконали на 30%, а тому існує ймовірність того, що їх не завершать у зазначений термін – до кінця цього року.

"На стадіоні наразі тривають роботи з встановлення поребриків, влаштування щебеневої основи під бігові доріжки, укладання дренажних труб, труб поливу футбольного поля" – розповів Пограничний.

Незадовільні темпи реконструкції він пояснює тим, що підрядна організація "Мегапромбудінпекс" у вересні залучила до проведення робіт недостатню кількість працівників і техніки.

"Досі не дороблені бігові доріжки, не облаштовані легкоатлетичні сектори, не встановлені трибуни. А погодні умови вже дихають в спину" – зазначив директор.

Пограничний припускає, що глядацькі трибуни, швидше за все, встановлюватимуть вже наступного, 2022 року. Тоді ж, вірогідно, буде замінено асфальтобетонне покриття між глядацьким сектором та біговими доріжками, адже під час реконструкції великогабаритна техніка підрядника зіпсувала поверхню.

Нагадаємо, реконструкція стадіону Сокіл розпочалась на початку жовтня 2021 року, а кінцевим терміном здачі об'єкту є 31 грудня 2021.

Розробники вже цього року внесли зміни до проєкту реконструкції, а саме: деякі об’єкти, які були внесені у перелік раніше, були відкинуті, серед них і футбольне поле 60х40. Натомість у проєкт внесли легкоатлетичні сектори: доріжку зі стрибків у довжину та площадка для метання ядра.

Бюджет реконструкції складає 31 млн грн, зокрема,  з державного бюджету – 20 млн грн; обласного бюджету – 7 млн грн, районного бюджету – 2 млн грн і з міського бюджету – 2 млн грн. 

Реконструкція стадіону включена у президентську програму "Велике будівництво".

ПП "Мегапромбудінпекс", за даними аналітичної системи Youcontrol,  працює понад 4 років. Бенефіціаром компанії є колишній працівник економічного  відділу управління боротьби з організованою злочинністю МВС у Львівській області Олег Білас. ПП "Мегапромбудінпекс" активно бере участь у державних тендерах. У 2018 році ПП "Мегапромбудінпекс" стало об’єктом для розслідувань журналістів dozorro.org.  

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.