Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 22 листопада 2021, 15:57

56% бюджету Львова на 2022 рік складуть видатки на бюджетні установи

Львів

Найбільшу частину бюджету Львівської ОТГ на 2022 рік складуть видатки на утримання установ.

Сьогодні, 22 листопада, комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради заслухала інформацію директора департаменту фінансової політики Олега Іщука щодо проекту бюджету міста Львова на 2022 рік.

56% бюджету Львівської ОТГ на 2022 рік складуть видатки на утримання установ. Цей відсоток вирахували з урахуванням посадових окладів по кожній посаді у кожній установі, нормативних нарахувань, росту видатків на енергоносії та росту на всі інші видатки на 6,2%.

Натомість 6% бюджету складуть видатки на окремі програми, а 24% − на інфраструктуру міста: житлово-комунальне господарство, компенсації по тарифах, транспорт, компенсації виплат по електронному квитку.

Як повідомив Олег Іщук, при складанні бюджету на 2022 рік витримані майже всі цифри, зазначені у бюджетній декларації, окрім кількох позицій, які довелося змінити у зв'язку зі збільшенням видатків на енергоносії, підвищенням стипендій у закладах профтехосвіти, збільшенням та зменшенням кількості отримувачів по окремих програмах соціального захисту.

"Якщо б ми врахували всі ті бажання, які є по загальному фонду, то треба додатково було б більше 2 мільярдів. Це означає, що таке поняття як бюджет розвитку просто було б ліквідовано. Тому що на бюджет розвитку в наступному році ми вимушені віддати 1 мільярд 260 мільйонів. Це колосальна сума. Якщо нічого не збільшувати на статті соціального захисту, на інфраструктуру, то на сьогоднішній день залишається 600 мільйонів гривень на бюджет розвитку. Чекаємо на те, що при внесенні змін до Бюджетного кодексу ми зможемо збільшити на 410 мільйонів нашу дохідну частину, відповідно одразу на будь-якій сесії передамо її на бюджет розвитку" − повідомив Олег Іщук.

Нагадаємо, у серпні виконком Львівської міськради схвалив прогнози бюджету Львова на наступні три роки.

Додамо, у липні бюджет розвитку Львова недоотримав майже 160 мільйонів.

Зазначимо, на початку квітня  керівник департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук заявив, що Львів рухається до дефолту. Зокрема, припинили усі видатки з бюджету розвитку, який головним чином наповнюється за рахунок надходжень від продажу комунального майна та землі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.