Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

Середа, 24 листопада 2021, 15:58

Держреєстратор однієї із міськрад на Львівщині привласнив нерухомість у центрі Львова

затримання

Державний реєстратор незаконно привласнив приміщення у центрі Львова на два мільйони гривень.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці викрили корупційну схему з незаконного відчуження майна Львівської громади.

Зокрема, держреєстратор однієї з міськрад на Львівщині незаконно змінював інформацію в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а згодом оформляв право власності на нього на третіх осіб.

"Таким чином йому вдалося "забрати" квартиру та низку привабливих на ведення бізнесу приміщень у середмісті Львова. За даними слідства, у результаті такої діяльності зловмисника львівській громаді завдано збитків на майже 2 млн грн" – наголосили у СБУ.

Під час обшуків у чиновника вилучили: документацію, електронні носії інформації, чорнові записи та інші докази його діяльності.

Наразі реєстратору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення ймовірної причетності інших посадовців до корупційної схеми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.