Львівгаз перевірять на дотримання ліцензійних умов через скарги споживачів

Середа, 24 листопада 2021, 16:14

НКРЕКП перевірить "Львівгаз" через велику кількість скарг на неврахування показників приладів обліку газу.

Про це повідомляє Термінал.

Сьогодні, 24 листопада, на своєму засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла рішення провести позапланові виїзні перевірки "Львівгазу" та ще 25 компаній-операторів газорозподільних мереж за зверненнями споживачів.

Зокрема, перевірки вирішили провести через надходження великої кількості скарг на неврахування показників приладів обліку газу.

Загалом перевірять на дотримання ліцензійних умов компанії: "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Дніпрогаз", "Дніпропетровськгаз", "Донецькоблгаз", "Житомиргаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз", "Київоблгаз", "Кіровоградгаз", "Кременчукгаз", "Криворіжгаз", "Лубнигаз", "Львівгаз", "Маріупільгаз", "Миколаївгаз", "Одесагаз", "Полтавагаз", "Рівнегаз", "Сумигаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз", "Херсонгаз", "Хмельницькгаз", "Чернівцігаз" і "Чернігівгаз".

Зазначимо, ще 3 листопада НКРЕКП вирішила провести перевірки 25 регіональних газорозподільних компаній через велику кількість скарг на ці компанії (неврахування обсягів споживання газу, відсутність корегування показників).

Нагадаємо, у липні НКРЕКП оштрафувала АТ "Львівгаз" на 425 тисяч за порушення прав споживачів та зобов’язала врегулювати усі виявлені під час перевірки порушення. А у квітні АМКУ оштрафував АТ "Львівгаз" на 75 мільйонів гривень за зловживання монополією. У березні посадовців "Львівгазу" викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

Мітки: газопостачання, Львівгаз, НКРЕ, новини львова, порушення