Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 25 листопада 2021, 11:29

Депутати просять від Садового змінити положення про департамент, який очолив Забарило

Львівська міськрада

Львівські депутати вимагають від міської ради запровадити конкурс на посаду директора департаменту міської мобільності.

Сьогодні, 25 листопада, на сісії Львівської міської ради депутати звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням внести зміни до роботи департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури. 

Зокрема, 17 листопада директором новоствореного департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури офіційно призначили Олега Забарила. Тоді ж Андрій Садовий заявив, що раніше він попросив Забарила взяти на себе відповідальність як виконувача обов’язків, а у цей день підписав розпорядження про його офіційне призначення.

Як заявив депутат Львівської міськради від Варти Ігор Зінкевич, закон "Про службу в органах місцевого самоврядування" передбачає проведення конкурсу на посади керівників в органи місцевого самоврядування, натомість у положенні про департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради цього немає.

"Це може мати негативні суспільні наслідки, адже лише за умов чесного та прозорого конкурсу львів’яни зможуть переконатися, що кандидатура на посаду директора, настільки важливого для Львова департаменту, дійсно може справитись з транспортним колапсом. На жаль, при формуванні даного документу не було враховано, а ні думки львів’ян, а ні позиції моєї з колегами з комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності про важливість процедури конкурсу при обранні директора департаменту.

Саме тому, резонанс, який виник у суспільстві може бути врегулювано лише внесенням змін до положення про департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради та його структури" – наголосив Зінкевич.

Депутати вимагають прописати у положенні про цей департамент такі зміни – "департамент очолює директор, якого призначає на посаду та звільняє з посади Львівський міський голова за результатами конкурсу, у порядку, визначеному законодавством".

Крім цього, для контролю роботи Олега Забарила, якого призначили без конкурсу, депутати просять Садового надати копію посадової інструкції директора департаменту міської мобільності.

Нагадаємо, створення департаменту міської мобільності та вуличної мережі погодили депутати міськради у лютому 2021 року. Тоді ж затвердили нову структуру виконавчих органів Львівської міської ради та загальну чисельність працівників мерії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.