Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 листопада 2021, 11:54

Фірма власника ІА Гал-інфо збудує новий житловий квартал поблизу Погулянки

візуалізація

Виконком дозволив на місці лабораторно-камерального корпусу на вул. Зеленій, 111 збудувати новий багатоповерховий житловий квартал з офісним центром.

Сьогодні, 26 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Квадрига-4" багатоквартирного житлового будинку (секції №1, 2, 3, 4) з вбудованими приміщеннями громадського призначення, приміщеннями для тимчасового перебування дітей та підземними паркінгами на вул. Зеленій, 111 у Львові зі знесенням нинішних споруд, а також реконструкцію за рахунок надбудови а спільно з А-4 під громадську будівлю за цією ж адресою.

Новий житловий квартал та офісний центр збудують на земельній ділянці поблизу парку "Погулянка", площею 0,7107 га, що перебуває у комунальній власності та передбачена для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Згідно із містобудівною документацією, житловий корпус складатиметься із чотирьох житлових будинків та офісного центру висотою у 25 метрів, що становитиме шість поверхів. Площа житлової забудови складатиме 2110 м², а громадської забудови – 779,8 м². Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 44,92%.

"Йде мова про нежитлову будівлю на вул. Зеленій, а також технічні будівлі, які знаходяться вздовж неї. Для нинішнього нежитлового об'єкту пропонується зберегти нежитлову функцію, додати ще об'єм зверху для офісних приміщень, а також велику конференц-залу. Замість технічних будівель пропонується сформувати вже об'єкти змішаного типу – знизу з комерцією, зверху – з житловими квартирами" – наголосив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

За його словами, забудовник виділить приміщення, площею орієнтовно у 150 м², на першому поверсі однієї із секцій багатоповерхівки під місце для тимчасового перебування дітей, а також передасть у власність місту 300 м² площі. У цих приміщеннях міськрада запланувала облаштувати філію міської бібліотеки №40.

Під час обговорення цього рішення, виконком зобов'язав забудовника виділити приміщення для бібліотеки у першій черзі будівництва, зокрема у офісній будівлі.

Крім цього, на стіні будівлі лабораторно-камерального корпусу, яку планують перетворити на офісний центр, знаходиться художній елемент.

"Є художній елемент на стіні, вважаю, що він не є цінним, пропонується доповними рішення виконкому, щоб при можливості зберегти його або ж  замінити іншим мистецьким об'єктом і провести відповідний творчий конкурс" – пояснив Коломєйцев.

Також тут облаштують підземний контейнер для збору сміття, майданчики для дітей, відпочинку дорослого населення, 122 машиномісць для постійного зберігання авто та ще 22 машиномісця для тимчасового паркування.

Земельні ділянки, на яких зведуть багатоповерхівку, належать до зони Ж-2 – зона малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Квадрига-4" зареєстроване з 2008 року у Львові на місці майбутнього будівництва, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, діяльністю у сфері зв'язків із громадськістю.

Власником фірми є львів'янин Ігор Фурта. Йому офіційно належить  інформаційне агентство "Гал-інфо".

Також він є директором ТДВ "БПФ", що належить Мирославу Хом’яку, екс-податківцю, власнику і гендиректору "Львівської хвилі", керівнику департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА у 2013-2014 роках. А спільно із Богданом і Юрієм Хом'яками Фурта володіє фермерським господарством ТОВ "СП" Рімекс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.