Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

радіомовлення у Золочеві

mignews.com.ua

П'ятниця, 26 листопада 2021, 14:43

У Яворові та Золочеві запрацюють нові FM-радіо

радіомовлення у Золочеві

Нацрада видала ліцензії на місцеве радіомовлення у Золочеві та Яворові.

Про це повідомляє Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення.

Вчора, 25 листопада, Нацрада оголосила переможців конкурсу для розвитку місцевого радіомовлення (мовлення на вільних телеканалах багатоканальних телемереж стандарту DVB–T2 (MPEG 4), які призначені для місцевих компаній). 

На конкурс виставили 23 вільні FM-частоти у 13 областях України.

Зокрема, у Львівській області пропонували частоти у Золочеві та Яворові. Переможцями стали ТОВ "Золочівська інформаційна агенція" та комунальне підприємство Яворівської міської ради "Яворівське радіомовлення".

Радіоорганізації мають розпочати мовлення на частотах 89,5 МГц у Золочеві та 94,6 МГц у Яворові впродовж року.

Основними вимогами до конкурсу були: загальний обсяг власного мовлення не менше ніж 15% мають становити передачі місцевої тематики (інформаційного, публіцистичного, освітнього спрямування); ефіри виключно українською мовою.

Зазначимо, "Яворівське радіомовлення" очолює Стефанія Різник, це одне з основних засобів масової інформації у Яворівському районі.

Натомість ТОВ "Золочівська інформаційна агенція", за даними аналітичної системи YouControl, створили у вересні цього року, підприємство займається діяльністю у сфері радіомовлення. Власниками цієї радіокомпанії є мешканець села Бір Золочівського району Олександр Тютін, золочів'янин Василь Кривуцький та Золочівська міська рада.

Олександр Тютін є директором благодійної організації "Благодійний фонд "Золочів відроджений", власником ТОВ "Золочів ТХ" (торгівля сільськогосподарськими машинами й устаткованням) та співвласником ТзОВ "Еко баланс Золочів" (збирання безпечних відходів).

Кривуцький володіє золочівською будфірмою ТОВ "Технобудгруп".

Нагадаємо, у жовтні Нацрада видала ліцензії на цифрове мовлення у Львові Телефакту, Аверсу та НТА.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.