Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Карпати

Середа, 1 грудня 2021, 16:34

Гірськолижним курортам Львівщини заборонили приймати відвідувачів без Covid-сертифікатів

Карпати

В Україні зобов'язали пред'являти Covid-сертифікати та ПЛР-тести при поселенні в гірськолижні готелі.

Про це йдеться у постанові №21 головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна від 1 грудня 2021 року.

Згідно із постановою, в Україні оновили протиепідемічні заходи під час роботи гірськолижних курортів, зокрема, зобов’язали пред’являти Covid-сертифікати при поселенні до готелів.

При поселенні до гірськолижного готелю, необхідно мати з собою один із документів: Covid-сертифікат; негативний ПЛР-тест; довідку про одужання від коронавірусу.

Згідно з оновленими правилами:

- перевірка документів проводитиметься під час купівлі або ж обміну абонементу на гірськолижне катання й гірськолижне спорядження у спеціально організованих центрах;

- рекомендується видавати туристам спеціальні значки, аби їм не довелося повторно пред’являти документи;

- керівники об'єктів господарювання на території зобов’язані забезпечити усіх туристів достатнім запасом рідкого мила, антисептиків, паперових рушників;
туристи, зі свого боку, зобов’язані носити захисні маски в закритих приміщеннях й пред’являти Covid-документи під час вимоги від представників суб’єкта господарювання.

Нагадаємо, з 6 грудня набудуть чинності оновлені правила адаптивного карантину для "жовтої" карантинної зони, які уряд затвердив ще 24 листопада.

У цій зоні бізнеси та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу (або за наявності сертифікату чи сертифікату одужання). Теж саме стосується відвідувачів.

Додамо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 22 листопада на Львівщині для проїзду у транспорті розпочали вимагати Covid-сертифікат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.