Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Середа, 24 листопада 2021, 14:26

В Україні посилили обмеження для жовтої зони карантину

карантин у Львові

Уряд вніс зміни до правил "жовтої" зони адаптивного карантину в Україні.

Сьогодні, 24 листопада, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення змінити правила "жовтої" зони адаптивного карантину в Україні.

Зокрема, відтепер в "жовтому" рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати або одну дозу вакцинації, або негативний ПЛР-тест.

У цій зоні бізнеси та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу (або за наявності сертифікату чи сертифікату одужання). Теж саме стосується відвідувачів.

Разом з тим, "жовтий" сертифікат чинний тепер 30 днів замість 120 днів. Сертифікати тепер необхідно зчитувати через додаток "Дія", а не лише перевіряти візуальну наявність.

Штраф за неналежну перевірку – від 34 до 170 тисяч гривень.

Станом на сьогодні в "жовтій" зоні діють правила:

- масковий режим, соціальна дистанція;

- проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території;

- заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;

- заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв.м;

- дошкільні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл працюють у звичайному форматі, проте інші заклади освіти можуть працювати лише у разі наявності 80% вакцинованого хоча б одною дозою персоналу.

Зазначимо, раніше наголошувалося, що Міністерство охорони здоров'я розробляє зміни до правил "жовтої" зони адаптивного карантину в Україні.

Нагадаємо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 22 листопада на Львівщині для проїзду у транспорті розпочали вимагати Covid-сертифікат та відновили очне навчання для учнів 5-11 класів й студентів ВНЗ, однак за дотримання певних умов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.