Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кіберполіція

lv.npu.gov.ua

Четвер, 2 грудня 2021, 11:26

У Львові зловмисник купував цифрові послуги через чужі профілі у Фейсбук

кіберполіція

Зловмисник, використовуючи чужі облікові записи у Фейсбук, підкріплював до них чужі банківські картки та здійснював купівлю цифрових послуг.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У Львові поліцейські повідомили про підозру зловмиснику, який здійснював фінансові операції з чужих профілів у соцмережах.

Як встановили правоохоронці, 30-річний мешканець Львова втручався в облікові записи користувачів та банківські системи. Зловмисник, використовуючи доступ до облікових записів у соціальній мережі Фейсбук інших осіб, підкріплював до них чужі банківські картки та надалі здійснював  купівлю цифрових послуг.

Також встановили, що доступ до чужих облікових записів фігурант отримував, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, а банківські картки він купував у DarkNet.

Під час санкціонованих обшуків, проведених  за місцем проживання  чоловіка, виявили та вилучили комп’ютерну техніку, за допомогою якої зловмисник здійснював втручання в чужі облікові записи. Усе вилучене скерували на комп’ютерно-технічну експертизу.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.