Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 3 грудня 2021, 11:41

Помер директор Будинку вчених Роман Славітич

Директор Будинку вчених Роман Славітич помер нині зранку у приміщенні Львівської міської ради.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні зранку в приміщенні міської ради стало погано Роману Славітичу. За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора.

"Після прибуття на місце – медики оперативно продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години боролися за життя, але, на жаль, врятувати не вдалось. Роману Славітичу було 75 років",– йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

Як повідомив у своєму Фейсбук перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко випадок трапився у його кабінеті перед призначеною зустріччю з Романом Славітичем на 8 годину ранку.

"Пан Роман прийшов трохи швидше, сів за стіл. Моя колега помітила, що він не дуже добре виглядає і запропонувала склянку води
Але він одразу знепритомнів. Працівники викликали швидку і почали надавати першу допомогу",– зазначив Москаленко у своєму дописі.

Нагадаємо, 29 листопада, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську дільність Будинку вчених Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України через порушення карантинних вимог.

Зокрема, порушення спричинило святкування дня народження блогера з Чернівців, у суботу, 27 листопада, що збігається з днем вшанування пам'яті жертв голодоморів. Українське суспільство критично сприйняло неповагу блогерів до цього дня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.